Meidän kuvamme

meidan-kuvamme.200.242.s

Taidehistorijoitsija Juha Ilvaksen kirjoittama Meidän kuvamme – maa ja kansa aloittaa neljän kirjan sarjan suomalaisesta kuvataiteesta.

Maalaustaiteeseen painottuvassa teoksessa ovat edustettuina tunnetut kansallisen taiteen mestarit sekä tutuilla että vähemmän tunnetuilla teoksillaan. Teoksesta ilmenee, miten suomalaisuus rakentui kuvataiteessa 1800-luvun lopulta 1900-luvun ensimmäisille vuosikymmenille.
Teoksen kirjoittaja Juha Ilvas kertoo, kuinka suomalaiskansallinen taide muotoutui ennen kaikkea talonpoikaisten arvojen ja luonnonkuvausten varaan. Kirjasta välittyy samaan aikaan eläneiden eri-ikäisten taiteilijoiden hahmottama käsitys todellisuudesta ja taiteen arvosta, heidän omasta maailmankuvastaan sekä suhteestaan kansalliseen ja kansainväliseen taidekenttään.
Kirja julkaistiin Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY) Meidän kuvamme -näyttelyyn liittyen. STSY julkaisi sen yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) kanssa. Kirja kuuluu SKS:n kirjamyymälän (Mariankatu 7, Helsinki) ja verkkokirjakaupan www.finlit.fi/kirjat valikoimaan. STSY on lahjoittanut kirjan myös maamme kirjastoille ja taidemuseoille.