Taidesäätiö Merita

Taidesäätiö Merita on vuonna 2002 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Säätiö tukee tutkimustyötä muun muassa myöntämällä vuosittain apurahoja.

Taidesäätiön kokoelman painopiste on 20. vuosisadan vaihteen kansallisissa merkkiteoksissa, mutta kokonaisuudessaan kokoelma muodostaa kattavan läpileikkauksen suomalaiseen kuvataiteeseen kahden vuosisadan ajalta.

akseli-gallen-kallela-purren-valitus.166.316.s

Tunnetuimpia kokoelman teoksista  ovat Akseli Gallen-Kallelan Purren valitus (1907, kuva oikealla yksityiskohta teoksesta) ja C.G. Mannerheim (1929), Helene Schjerfbeckin Linköpingin vankilan ovella vuonna 1600 (1882), sekä Robert Wilhelm Ekmanin Sunnuntaiaamu talonpoikaistuvassa (1857).

Taidesäätiön Meritan kokoelmaan voi tutustua Helsingissä Nordean Vanhassa pankkisalissa, Aleksanterinkadulla tilauksesta järjestettävillä opastetuilla kiertokäynneillä. Esillä on vuosittain vaihtuva näyttely Suomen taiteen kultakauden teoksista. Taidesäätiö Meritan kokoelmaa on esillä myös Nordean toimipisteissä kautta Suomen.

» www.artmerita.fi